Stress

Wat is het en hoe kun je het beperken? Ik kan u helpen om u te leren beter met stress om te gaan dmv coaching en voedingsadviezen.

Wat is stress?

Stress is een normale reactie van het lichaam wanneer zich veranderingen voordoen, wat resulteert in fysieke, emotionele en intellectuele reacties. Trainingen in stressmanagement kunnen je helpen om op een gezondere manier met veranderingen om te gaan.

Het menselijk lichaam ontworpen om stress te ervaren en erop te reageren. Wanneer u veranderingen of uitdagingen (stressoren) ervaart, produceert uw lichaam fysieke en mentale reacties. Dat is spanning.

Stressreacties helpen uw lichaam zich aan te passen aan nieuwe situaties. Het kan positief zijn en ons alert, gemotiveerd en bereid houden om gevaar te vermijden. Als er bijvoorbeeld een belangrijke toets aankomt, kan een stressreactie je lichaam helpen harder te werken en langer wakker te blijven. Maar het wordt een probleem wanneer stressoren aanhouden zonder verlichting of periodes van ontspanning.

stress

Welke invloed heeft stress op je hersenen en lichaam?

Het beïnvloedt zowel de hersenen als het lichaam. Een beetje stress is goed voor mensen om te presteren en zichzelf te beschermen, maar te veel kan hen overweldigen, wat leidt tot vecht-, vlucht- of bevriesreacties. Leren omgaan met stress is dus belangrijk voor ons mentale en fysieke welzijn.