HSP coach

Ben jij een hoogsensitief persoon (HSP). Als je hooggevoelig bent, ben je vaak overgevoelig voor prikkels en voor kritiek. Alles lijkt veel harder binnen te komen. Dan kan het hinderlijk worden in je dagelijks functioneren. Als HSP coach begeleid ik je graag naar een leven dat bij jou past.

Wat is HSP?

HSP staat voor Hoog Sensitieve Persoonlijkheid, ook wel bekend als hooggevoeligheid. Het is een persoonlijkheidskenmerk waarbij mensen gevoeliger zijn voor prikkels en indrukken uit hun omgeving. Hooggevoelige personen nemen subtiele details eerder waar, zijn gevoeliger voor emoties van anderen en hebben vaak een diepere verwerking van informatie.

Mensen met een hoog sensitieve persoonlijkheid hebben vaak een verhoogde gevoeligheid voor geluiden, licht, geuren en andere zintuiglijke prikkels. Ze kunnen ook diep nadenken en intens reageren op emotionele situaties. Het is belangrijk op te merken dat hooggevoeligheid geen stoornis is, maar eerder een natuurlijk en variabel kenmerk van de persoonlijkheid.

Het begrip is geĆÆntroduceerd door de Amerikaanse psychologe Elaine Aron, die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar hooggevoeligheid. Hoewel het geen officiĆ«le medische diagnose is, hebben veel mensen baat bij het begrijpen van hun hooggevoeligheid en het aanpassen van hun levensstijl om overprikkeling te voorkomen.

hsp coach

Wat kunt u verwachten van uw HSP coach?

Als HSP-er ben je gevoeliger dan andere mensen. Gevoeliger voor de wereld om je heen. Voor stemmingen, voor licht, geluid, smaken. Dat kan heel prachtig zijn, maar vaak komt de wereld ook hard binnen. Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen trekken zich daarom vaak terug in hun eigen wereld. Als HSP coach begeleid ik jou daarbij.

  1. Je leert jezelf beter kennen.
  2. Je krijgt zicht op je talenten.
  3. Je leert je valkuilen licht en elegant te hanteren.